fbpx

A kezdetekről

A Loté - mint márka születése

Még nem annyira helytálló ez a szó a Loté márkánkra, hisz 2020. októberében indítottuk útjára a webshopunkat, de úgy éreztem szeretném megosztani azokat a gondolatokat amik az elindulásnál jártak a fejemben.

Mint azt a bemutatkozásomnál is már elárultam, az ötlet onnan jött, hogy termékek tervezésébe és egyben kivitelezésébe kezdjek, hogy szerettem volna valami kézzelfogható dolgot adni azoknak az embereknek akik szintén szeretik a minimál, letisztult és egyben praktikus termékeket. Szeretek alkotni, ez az életem, ehhez értek és ebben képzem magam folyamatosan, mert sohasem állok meg vagy ragadok le egy ponton. Minden élethelyzetben, minden akadályra megoldást keresek. Folyamatosan jár az agyam… Imádok így élni, másképp nem is tudnám elképzelni a napjaim. Az arculattervezésnél is azt szeretem, hogy soha sincs két egyforma elképzelés és megrendelés, mindig a megrendelőink bőrébe bújok kicsit, ezáltal újabb és újabb klassz dolgok születnek, mindig alkothatok.

A textil kiegészítőink is mind, az alkotással kezdődnek.

Minden termékünk a saját tapasztalataim alapján születik. A hétköznapi életünkből merítek ötleteket. Elképzelem, hogy mennyire tudnánk kihasználni az adott terméket. Ha nálam átmegy a rostán, akkor azt meg is valósítom, amit természetesen egy piackutatás előz meg.

Nyáron megszületett a fejemben a gondolat, hogy én ezt szeretném és addig megyek, míg véghez nem viszem. Páromnak mondtam el először az ötletem, aki teljes mértékben támogatott (itt is köszönöm neki), majd Anyukámnak. Boldogan mondott igent, mert tudtuk mindketten, hogy ez azt jelenti, hogy újra együtt dolgozhatunk.

Ezután igazi anya-lánya összedolgozás következett. Én terveztem, Anyukám pedig mint varrónő, a szakmai részét tette hozzá és valósította meg.

Volt bizony olyan ötletem is, amit elkészítettünk, de be kellett látnunk, hogy ez nem fog menni, így elengedtem. Szerencsére ebből kevés volt. Persze nem keseredtem el, mert ez az út is a tökéletes végeredményhez vezethet, tapasztalatokat szereztünk ezáltal is.

Majd csak ezután következett a márkanév választás, hogy kik is legyünk valójában. Ez olyan egyszerűnek tűnhet, de nem az. Komolyan! Hónapokig játszottam a betűkkel, szavakkal, gondolatokkal, hogy mi lenne a tökéletesen kifejező szó ránk.

Az alap koncepció az volt, hogy mindenképp rövid és megjegyezhető szó legyen, mint az ElottaDesign. Itt olyan jól eltaláltuk a nevünk, hogy nehéz volt egy újabb frappáns kifejezést találni…

Majd arra jutottunk, hogy a kiindulási pont újra a kislányunk lesz. Lotti.
Még csak tervben volt az érkezése, de már határozottan tudtuk, hogy így fogjuk hívni, akkor miért ne kísérhetne tovább minket más formában is a neve? Egyszerű.

De mégsem. Itt további napok és hónapok teltek el, míg meg nem született a LOTÉ.
Olyan mint én.

Nagyon minimál es bohókás, de mégis megfontolt.

FEL

Keresés lote.hu

Kosár tartalma (0)

Added to wishlist! VIEW WISHLIST